Gipsey 10 År!

Gratulerer så mye med 10 årsdagen Gipsey !!! 

Gipsey ble fødd den 25.04.1997 i Lærdal (ikke sykehuset=)  Til oss kom Gipsey den 23.12.1997, da vi var så heldige å få bli fôr-verter for Gipsey. Mor og bror ble igjen hos eierne i Lærdal.

Gipsey ser utover heggdalsvatnetVi var veldig spente på hvordan den da 8 mnd. gamle hunden taklet det å reise fra mor, bror og fôr-verter, og komme til en ny familie. De første dagene var hun veldig rolig,  men alikevel så vi på henne at hun ikke led. At hun likte seg godt hos oss fikk vi bekreftet en uke etterpå, da vi tok henne med tilbake til Lærdal for å besøke familien sin. Etter litt hilsing på mor og fôrverter, så la hun seg rett bak føttene mine. For å gi klar beskjed om at det var hos oss hun ville være. Broren som hadde vært dominerende overfor Gipsey i oppveksten, ville ikke Gipsey engang hilse på.

 Skogkantens Gipsy som hennes fulle navn er har vært en utrolig tillitsfull og rolig hund. En ting som har utmerket seg med henne, var at fremmede folk ikke var interesante å hilse på. Kun folk som på eget initiativ gikk bort å hilste på hunden. Gipsey husket på disse folkene som ville hilse, andre folk var ikke interesante. Nå skal det sies at denne egenskapen er blitt vekke, mest på grunn av dårligere syn og hørsel.

 GrindaneEn annen egenskap er at av en eller annen grunn så gjøyr ikke hunden, dette beror nok på at hun ikke ser på noe som farlig eller truende. Eneste lydene vi får ut av henne er når vi gjør oss klar for å gå på tur, Da begynner hun med en uling, piping, og en aldeles utrolig rundans på gulvet som ikke likner maken.

 Gipsey var utrolig spretten i sine yngre år, det var ikke ett gjerde hunden ikke klarte å hoppe over, og stor var nok skuffelsen den dagen Gipsey ikke klarte å komme over gjerdet ned til Jostdøla, men ble hengende midt på. Hunden var heller ikke helt enig da Anki kom inn i bildet, og en sofa fikk unngjelde når jeg og anki skulle på tur og hunden ikke fikk vere med. Men skepsisen ble fort snudd da det viste seg at Anki liker å gå lange turer, og Gipsey fikk være med.

Skitur i VigdalenMange turer er det blitt, mye sprell har du vært, og du har til og med overlevd kreftsvulster har du. Gratulerer så mye med dagen Gipsey!

 

 

 

 

 

Har lagt ut noen bilder fra våre år sammen med deg.

[mygal=gipsey]

Tags:
2 Comments