Asbjørnsnosi 10.Juli

Etter noen triste dager var behovet for å komme seg opp i fjellet stort..Asbjørnsnosi er en av 10 topper i Luster Turlag sin topptrim.. og valget fall i dag på denne. Planen var å gå denne i sammen med andre brødre, sendte derfor ut sms om de ville bli med på tur på Lørdag…. det endte opp med at den ene broren gikk Fredag, Jeg gikk Lørdag og andre broren gikk Søndag :)  ikke alltid så lett å organisere noe for småbarnsforeldre…

Kjørte opp til bekkintaket under Røneidstølen(Fodnastølen)..og la derifra i rask gange oppover til stølen,nådde hit etter en snau halvtime…Var veldig lysten på å ta rett opp bratthenget nord for stølen, gikk her for ca 20 år siden, husker ikke at jeg var på toppen, eneste som sit igjen er at jeg kava i bratta her. For å vere på den sikre siden valgte jeg å gå inn hele dalen for så å kunne gå opp på bakryggen til asbjørnsnosi.  Fann ingen sti eller tråkk etter stølen..det jeg fann var myr, myr og myr …hele dalen var en stor myr… ganske kjedeleg å trakke oppover i sånt terreng, kom etterhvert opp i steinterreng på ryggen og nådde toppen greit etter totalt 2t og 15m.

UTSIKT!

Har hørt folk si mye vakkert om utsikten fra Vangsen og Hest, men tør å påstå at utsikten man får fra Asbjørnsnosi er betre.   Her får man se abolutt alt!  Veitastrondi, Jostedalsbreen, Breheimen, Hurrungane, Sognefjorden, Gaupne, Molden og Bleia, så faktisk helt hjem til huset vårt på Nes…

Etter nesten 1t på toppen, tok jeg samme vei tilbake, holdt meg litt lenger oppi skråningen nedover dalen for å unngå det verste myrterrenget. kom ned til bilen etter 4t40m totalt.

10072010

Hest, Tunsbergdalsvatnet, Jostedalsbreen

10072010011

Molden,Bleia

10072010010

Hurrungane, Gaupne, Neshøgdi, Feigumsfossen

10072010008

Nedover mot Fodnastølen

10072010007

asbjornsnosi

Asbjørnsnosi - 10.07.2010-Elevation-Distance

GPX sporlogg kan lastes ned her.

Mer GPS info her.

One Comment