Årets første Cruiseskip ?


I dag har en båt gått rundt i sirkel her utpå fjorden ved Nes.

Først trodde vi at det var den vanlige rør-båten som kom for å hente rør inne på Lmi i Gaupne, fann fram kikkerten, såg da at skipet het «Johan Hjort», søkte på google og fann ut at det var Havforskingsinstituttet sitt fiske og forsknings-skip.

Havforskningsinstituttets hovedaktiviteter er overvåkning, forskning og rådgivning. Fartøyer, laboratorier og stasjoner benyttes til å samle inn data, som danner grunnlag for forskning og vitenskapelige råd.

les mer om skipet her.

Fann og en annen artig side.
http://www.sailwx.info/
Her kan man søke på hvor skip befinner seg, man får da opp kart med skipets rute,temperaturer, skipets fart osv.. nå virket ikke dette for dette skipet desverre da deres siste rapporterte posisjon er for 56 dager siden.