Vannlekkasjedetektoren

Etter en kjedelig vannlekkasje i sommer, med påfølgende besøk fra forsikringsselskap, rørlegger og snikkere fant vi ut at ukontrollert vann ikke er bra for hus =)

Forsikringsselskapet tipset oss derfor om Moistex, ett vannstoppsystem som kan detektere lekkasjer og automatisk stenge av for vannet. Systemet består av en magnetventil montert ved hovedkranen, en kontrollboks, og sensorbokser som man plassererer rundt om i huset på plasser hvor det er mulighet for vannlekkasje. Hvis sensoren oppdager fuktighet, sender den beskjed til kontrollboksen som lukker ventilen og stopper vannet. I tillegg sjekker kontrollboksen en gang i døgnet om det er trykkfall, feiler testen to ganger vil ventilen forbli lukket. Dette for å avsløre skjulte lekkasjer.

I tillegg er det mulig å komplettere anlegget med en fjernavstengingsbryter f. eks ved utgangsdøra, for å kunne slå av hovedkranen når man forlater huset.

Man får 25% rabatt på husforsikringen ved å installere dette systemet – men største fordelen er selvfølgelig å unngå sirkuset en lekkasje forårsaker!!

Sensorboks

Sensorboks plassert under kjøkkenbenk med sensorledning som ender opp under oppvaskmaskinen.

15022009276

Magnetventilen som er innmontert ved hovedkran.

15022009275

Kontrollboksen.

Liten videosnutt – en test av hvor raskt hovedkranen stenger av vannet.